Lėkštės

Lėkštės

Aktyvūs filtrai

 

Desertinės lėkštutės

Svarbi elegantiškų desertinių lėkščių pasirinkimo dalis - išsirinkti tokias, kurios atitinka jūsų asmeninį skonį. Desertų lėkštelės būna įvairaus skersmens. Jos taip pat gali būti kvadrato formos, o kvadratinių desertinių lėkščių stilius populiarus mėgstamas. Elegantiškomis desertų lėkštes daro dizainas, medžiagos ir formos, tinkančios progai ir ant stalo patiekiamų salotų bei desertų spalvai.

Senovinės lėkštės

Vintažinės desertų lėkštės taip pat gali suteikti elegantišką efektą, kai lėkštės aukso spalva papuoš jūsų stalą. Mėgstamiausių desertų receptų pateikimas su senovinėmis desertų lėkštėmis gali padaryti gerą įspūdį svečiams ir paskatinti juos ragauti! Prieš patiekdami šias senovines lėkštes, įsitikinkite, kad jose nėra įtrūkimų ir įbrėžimų, kad jos kuo labiau atskleistų eleganciją.

Desertinė lėkštė

Kad desertas būtų elegantiškas, taip pat turite atsižvelgti į stalo apipavidalinimą ir pasirūpinti, kad jis džiugintų svečių akis. Pirmasis žingsnis - pasirinkti desertų stalo spalvas. Turite pasirinkti spalvą, kuri derėtų su jūsų deserto maisto spalva. Juoda, balta ir sidabrinė yra palankiausios spalvos desertų stalui įrengti. Naudojant juodą ir baltą spalvas, braškės ir vyšnios gali išryškėti ir suteikti stalui daug daugiau gyvybės. Elegancijos desertų stalui gali suteikti ir aksesuarai. Galite pridėti keletą sidabrinių kūginių žvakių, kad desertų stalui suteiktumėte papildomo akcento. Spalvingos gėlės gali nepatikti svečių akims. Tačiau vienos ar dviejų spalvų gėlių puokštė gali būti labai rafinuota.

Kaip vadinamos desertinės lėkštės?

Padėkliukas: maža lėkštelė su įdubimu puodeliui. Užkandžių, desertų, salotų lėkštės ir šoninės lėkštės: būna nuo 4 iki 9 colių (nuo 10 iki 23 cm) dydžio.

Kokio dydžio yra užkandžių lėkštės?

Užkandžių lėkštėms rekomenduojame naudoti maždaug 15cm dydžio lėkštes. Užkandžių lėkštė taip pat puikiai tinka šeimos patiekalams, kai skatinama dalytis. Jei lėkštė mažesnė nei 15 cm, pradėsite artėti prie duonos lėkštės teritorijos, o bet kokia didesnė lėkštė gali būti naudojama kaip vakarienės lėkštė.

Kas yra porcelianinė lėkštė?

Porcelianiniai indai - tai indai, pagaminti iš smulkių dalelių molio, išdegto aukštesnėje temperatūroje. Kaolinas paprastai yra pagrindinė porceliano gamybos sudedamoji dalis. Kitos žaliavos gali būti feldšpatas, kvarcas, rutulinis molis, stiklas.

Ar porcelianinės lėkštės geresnės?

Jei savo pietų indams renkatės ką nors patvaresnio ir stilingesnio, reikėtų rinktis tarp akmens masės ir porceliano. Rinktis tarp akmens masės ir porceliano dažnai yra išvaizdos ir kainos klausimas. Jei norite maksimalaus patvarumo ir jei norite išvengti suskilinėjimo, rinkitės porcelianą.

Ar lengvai dūžta porcelianinės lėkštės?

Ji sudūžta, bet nelabai lengvai. Kažkodėl porcelianiniai indai yra žinomi kaip patvarūs. Jie tam tikru mastu gali atlaikyti spaudimą ir karštį.

Ar porcelianas įkaista mikrobangų krosnelėje?

Paprastas atsakymas - ne. Akmens masės, porceliano ir kaulinio porceliano gaminiai mikrobangų krosnelėje neįkaista. Vietoj to jie įkaista dėl ant jų arba jų viduje ruošiamo maisto laidumo.

Ar porcelianinės lėkštės sunkios?

Svoris yra svarbus dalykas, į kurį reikia atkreipti dėmesį svarstant, ar daiktas yra iš akmens masės, ar iš porceliano. Akmens masės indai visada sunkesni už porceliano, nes jiems gaminti naudojamas šiurkštesnis molis. Jei pakelsite akmeninį ir porcelianinį arbatos puodelį, pastebėsite, kad porcelianinis puodelis yra lengvesnis.

Ar porcelianiniai indai atsparūs įbrėžimams?

Nors gali atrodyti trapios, kai kurios vakarienės lėkštės iš porceliano  iš tiesų yra patvarios ir atsparios įbrėžimams. Kaulinio porceliano ir porceliano indai yra dvigubai glazūruoti ir išdegti aukštoje temperatūroje, todėl jų paviršius yra blizgus, permatomas kaip stiklas.