Stalo įrankiai

Stalo įrankiai

Aktyvūs filtrai

Stalo įrankiai – geriausias pasirinkimas

 

Pirmasis ir svarbiausias klausimas, kurį reikia užduoti perkant stalo įrankių rinkinius, yra tai, kam ketinate juos naudoti, kitaip tariant, ko norite iš stalo įrankių rinkinio? Rinkoje yra įvairių skirtingų komplektacijų stalo įrankių rinkinių, tačiau paprastai jie būna keturių arba aštuonių komplektų, tačiau kai kurie būna dvylikos komplektų. Daugumą stalo įrankių rinkinių sudaro penkių dalių lėkščių rinkinys, kurį sudaro salotų šakutė, pietų šakutė, valgomasis šaukštas, šaukštelis ir stalo peilis. Priedais gali būti cukraus šaukštas, sviesto peilis ir serviravimo šaukštai. Tai dažniausiai naudojamas stalo įrankių rinkinys, kurį galima pamatyti ant jūsų pietų stalo.

Naudojimo dažnumas, kokybė ir kaina

Antrasis dalykas arba, kaip matome, grupė dalykų, apie kuriuos visada turite pagalvoti pirkdami stalo įrankių rinkinius, yra tai, kaip dažnai planuojate juos naudoti. Restoranuose daug žmonių aptarnaujama kelis kartus per dieną, o šeimoms gali tekti ne taip dažnai naudoti daiktus kiekvieną dieną, todėl kiekvienai jų gali reikėti skirtingo stalo įrankių rinkinio naudojimo dažnumo. Jei stalo įrankius ketinate naudoti kasdien, visada geriau įsigyti lengvai prižiūrimus, atsparių dilimui ir nusidėvėjimui stalo įrankių rinkinius. 

Nerūdijančio plieno stalo įrankiai

Nerūdijančio plieno stalo įrankių rinkiniai ir kitų plieno rūšių stalo įrankių rinkiniai šiuo atveju yra geriausias pasirinkimas, jie gerai atrodo kasdieniam naudojimui. Taip pat galite pirkti atskiras dalis, atitinkančias jūsų kasdienius poreikius, užuot rinkęsi pilno komplekto stalo įrankių rinkinius. Tačiau kartais tai brangiai kainuoja, kai bandote pirkti atskirus elementus, o ne visą rinkinį.

Kokybiški stalo įrankiai peiliai

Kai kuriuos stalo įrankių rinkinius sudaro tiesiog virtuviniai peiliai, kai turite penkis virtuvinius peilius, galąstuvą arba mėsininko peilė ir medinį laikymo bloką, kuris būtų pagrindinis stovas. Galite įsigyti rinkinių, į kuriuos įeina ir virtuvinių žirklių pora. Kai kuriose kokybiškuose stalo įrankių parduotuvėse galima rasti atskirai pridėtų kitų peilių. 

Aukščiausios klasės rinkiniuose gali būti keli labai dažnai naudojami peiliai, pavyzdžiui, virėjo peilis, peilis pjaustymui, duonos peilis, komunalinis peilis (daržovėms, vaisiams ir kitiems kasdieniams daiktams pjaustyti) ir galbūt pjaustymo peilis arba žirklės. 

Įrankių kainos

Kalbant apie kainą, paprastai rekomenduojama neinvestuoti per daug, nebent turite gilias kišenes, kai perkate stalo įrankių rinkinius, skirtus įprastam kasdieniam naudojimui. Ne visada geriausia investicija pirkti brangesnius daiktus kasdieniam naudojimui, nes net jei nusipirksite visam gyvenimui brangius stalo įrankių rinkinius kasdieniam naudojimui, jie retai kada bus ir bus naudojami kasdien. Po kelerių metų būsite linkę įsigyti naują stalo įrankių rinkinį, kad jis atitiktų besikeičiantį jūsų gyvenimo būdą ar maisto įpročius arba tiesiog nuobodžiautumėte matydami tuos pačius stalo įrankius.

Jei stalo įrankių rinkinius perkate retkarčiais arba ypatingomis progomis per metus, tuomet geriausia rinktis pasidabruotus arba, galbūt, gryno sidabro stalo įrankių rinkinius ir stalo įrankius su dailiomis medinėmis rankenėlėmis, kuriuos galima įsigyti įvairiais rinkiniais ir už įvairias kainas. Sidabriniai stalo įrankių rinkiniai yra brangesni, tačiau paprastai jie yra ilgaamžiai ir kokybiški, be to, jie papildo tą ypatingą progą. Visada naudinga investuoti į šiuos stalo įrankius, nes jie skirti naudoti vieną kartą metuose. Taip pat pirkdami ypatingai progai ar naudojimui kartą metuose, pasirūpinkite, kad įsigytumėte geros kokybės dėžutę ar spintelę jiems laikyti, kai jų nereikia.

Kokius įrankius rinktis?

Kaip matote, išsirinkti tinkamus stalo įrankių rinkinius yra nelengva užduotis, bet jei skirsite šiek tiek laiko ir kantrybės, galėsite įsigyti geriausius stalo įrankius ir kad jūsų pietų stalas taptų puošnia vieta.