Vazonai

Vazonai

Aktyvūs filtrai

Ar kada nors galvojote papuošti namus augalais sodo vazonuose? Tai idealiai tinka jūsų gyvenamojo ploto grožiui pabrėžti. Naudodami sodo vazonus galite pasiekti, kad jūsų namai visus metus būtų tarsi žydintis sodas.

Vazonai ką pasirinkti?

Pirmiausia reikia pasirinkti, kokio tipo vazonus naudosite ir iš kokios medžiagos jie bus pagaminti. Lauko vazonams geriau naudoti patvarią medžiagą, be to, jie paprastai būna didesni. Geriausios medžiagos lauko vazonams yra betonas, medis, stiklo pluoštas, plastikas ir metalas. Geriausi kambariniai vazonai yra keraminiai arba terakotos. Atsižvelgdami į augalus, kuriuos ketinate sodinti, ir vietą, kurioje norite juos pastatyti, galite nuspręsti dėl vazonų formų ir medžiagos.

Vazonų patarimai

Terakotiniai ir mediniai vazonai leidžia augalams lengvai kvėpuoti. Dauguma medinių sodo vazonų gaminami iš kedro - slėgiu apdoroto kietmedžio, kuris yra atsparus puvimui, kad mažiau kenktų drėgmei.

Bet kurioje parduotuvėje galite rasti įvairių formų vazonų: stačiakampių, dubeninių, kvadratinių ir apvalių. Labai įdomūs groteliniai vazonai, taip pat kabantys vazonai, loviniai vazonai .Toliau turėkite omenyje vietą, kurioje norite pastatyti augalus.

Vietos pasirinkimas vazonams

Jei turite balkoną ir norite jame laikyti sodo vazonus, puikiai tiks lovinių vazonų ir sodo vazonų derinys. Jūsų kiemui skirti betoniniai vazonai būna įvairių unikalių formų. Namuose ar biure galite naudoti keraminius vazonus arba terakotos vazonus, nes jie labiau tinka patalpoms nei kitos medžiagos. Jei turite terakotos vazonus, reikės dažniau laistyti, nes ši medžiaga yra porėta ir greičiau praranda drėgmę nei kitos medžiagos.

Savaiminio laistymo vazonai

Jei negalite rūpintis savo augalais reguliariai juos laistydami, geriausias pasirinkimas - savaiminio laistymo vazonai. Jų drėkinimo sistema užtikrina, kad augalai išliktų švieži. Tokio tipo vazonai yra talpūs, puikiai atrodo ir yra aukštos kokybės. Juos galite laikyti net sunkiai prieinamose vietose. Savaiminio laistymo vazonai idealiai tinka, nes jums nereikia rūpintis savo augalais, kai esate ilgose kelionėse ar atostogaujate.

Augalus reikia reguliariai laistyti, kad jie neišdžiūtų, tačiau taip pat svarbu jų neperlaistyti. Pirkdami vazoną įsitikinkite, kad jo dugne yra skylė. Išsirinkę sodo vazonus galėsite džiaugtis sodinamų augalų grožiu.

Keramikinis vazonas

Dabar didžiausią susirūpinimą kelia vazono medžiaga. Akivaizdu, kad keramikinis vazonas yra geriausias pasirinkimas, nes tai yra puikus kokybės  ir išvaizdos derinys. Šie keramikiniai vazonai atrodo nuostabiai, be to, yra daugybė stilių, formų ir spalvų, todėl galite patogiai pasirinkti formą, dydį ir spalvą pagal savo interjerą. Yra glazūruotų keramikinių vazonų su daugybe dydžių variantų. 

Vazonų dizainai

Keraminiai vazonai tinka tiek vidaus, tiek lauko dekorui. Kaip minėjau anksčiau, keramikiniai sodo vazonai turi amatininkų sukurtą glazūrą ir tai yra pagrindinė priežastis, kodėl jie atrodo estetiškai. Pasidomėję suprasite, kad keramikinių vazonų glazūra gražiai papildo ir tinka bet kokio tipo namų ir sodo dekorui. Kai asmeniškai nueisite į parduotuvę ir pamatysite dekoratyvius ir gražius keramikinius sodo vazonus, tikrai nusipirksite keletą vazonų vien dėl išvaizdos.

Keramikinių vazonų vieta

Keraminiai vazonai - tai amatininkų rankų darbo nejudanti keramika, kuri nėra palikta išorinėje keramikoje, bet išdžiovinta krosnyje ir padengta spalvota glazūra. Šie vazonai yra daug geresni už terakotos vazonus, nes glazūruotų keramikinių vazonų nereikia sandarinti iš vidaus ir jie lengvai nesutrūkinėja kaip terakotos vazonai.

Žinoma, jums taip pat patiks leisti laiką sode su gražiais keramikiniais vazonais ir augalais. Keramikiniai vazonai puikiai atrodys ne tik sode, bet ir jūsų namų vidaus patalpose. Esu tikra, kad šių gražių, glazūruotų keramikinių vazonų jums pavydės kaimynai ir svečiai.