Vazos

Vazos

Aktyvūs filtrai

Šviežiai skintos gėlės iš tiesų gali pagražinti kambarį. Tačiau jei jos bus įdėtos į netinkamą vazą, tai gali sugadinti jų grožį. Labai svarbu įsitikinti, kad vaza dera su jūsų gėlių kompozicijomis.

Vazos pasirinkimas

Bet kuris floristas pasakys, kad teisinga būtų pasirinkti idealią vazą, kuri papildytų arba kontrastuotų su jūsų gėlių kompozicijomis ir kambario baldais. Ji neturėtų būti per daug spalvinga ar dekoratyvi - taip užtikrinsite, kad vazos stilius nesikirstų su gėlėmis.

Svarbu atkreipti dėmesį į gėlių kompozicijos aukštį ir. Jei gėlės yra aukštos, su ilgais stiebais ir ilgais žiedlapiais, tinkama vaza taip pat turėtų būti aukšta. Reikėtų nepamiršti, kad kai gėlės dedamos į vazą, jos turėtų būti maždaug puse ar dviem trečdaliais aukštesnės už pradinį gėlių aukštį.

Vazos spalva

Vazos spalva turėtų papildyti gėles, geriausia, kad ji būtų prislopinta. Geriausiai tinka baltos, kreminės ir pastelinės spalvos.

Krištolinės vazos su ryškiais raštais ir ryškiaspalvės keraminės ir stiklinės vazos arba puošnios šlifuoto stiklo vazos gėlėms idealiai netinka.

Vazų formos

Kitas dalykas, į kurį reikia atsižvelgti, yra gėlių vazos forma. Yra keturių tipų formos, kurių galima rasti vazų. Tradicinės gėlių vazos turi plačią burną. Jos skirtos laikyti gėlių kompozicijai, kuri užpildo vazos ertmę. Cilindrinės gėlių vazos yra aukštos ir turi tiesius šonus. Šioms vazoms geriausiai tinka ilgakočio rožės ir tulpės. Plokščios gėlių vazos yra žemos ir plačios. Jos skirtos skintoms gėlėms laikyti. Joms leidžiama plūduriuoti vandenyje, todėl jos gali ilgai išsilaikyti. Dar yra butelinės gėlių vazos. Jos turi siauras ertmes ir rievėtą korpusą. Vyšnių žiedai ir panašios švelnios gėlės tiesiog idealiai tinka tokioms vazoms.

Jei nenorite rūpintis, kaip prie gėlių kompozicijų priderinti tinkamą vazą, namuose galite turėti įvairių gėlių vazų - parduotuvėse parduodamos gražiai atrodančios vazos, kurios taip pat nėra per brangios. Tačiau galite rinktis ir brangesnes.

Jei norite turėti įvairių gėlių vazų, pasirūpinkite, kad jos visada būtų švarios, nes taip užtikrinsite, kad jose neaugtų mikrobai ar pelėsis.

Metalinės vazos

Metalinės vazos yra vienas iš labiausiai kvapą gniaužiančių ir stulbinančių namų dekorų dėtalių. Šie akcentai naudojami jau seniai, tačiau naujausios metalinės vazos yra nuostabaus dizaino ir stilių, atspindinčių kūrybiškumo ir meno tobulumą. Dėl šios naujos įvairovės šie dekorai tampa dar patrauklesni, todėl kiekvienas namų savininkas, norintis turėti intriguojantį dekorą, privalo naudoti šiuos akcentus.

Metalinių vazų pasirinkimas

Naujausios metalinės vazos yra labai įvairios. Jų galima rasti įvairių dydžių, formų, stilių, dizainų ir spalvų. Be įprastų vazų, yra ir rankų darbo vazų, kurios yra puikus dekoras meno mėgėjams. Metalinių vazų taip pat galite rasti pagamintų iš įvairių medžiagų, pavyzdžiui, stiklo. Visa tai kartu sukurs fantastiškus akcentus, kurie taps puikiais įvairių vietų ir interjerų dekorais. Galite rasti vazų su stoveliais, kurios taps puikiais akcentais darbo kambariuose ar svečių kambaryje.

Metalinių vazų formos

Kalbant apie formas, šie dekorai gali būti įvairiausių formų... apvalios, kvadratinės, stačiakampės... tik įvardykite ir turėsite. Taip pat yra įvairių stilių, pavyzdžiui, modernus, tradicinis, antikvarinis ir t. t. Visi šie stiliai atitinka aplinką, į kurią jie panašūs.

Puiku tai, kad šiuos akcentus galite rasti tiek rinkiniuose, tiek pavienių gaminių pavidalu. Gėlių ir vazų mėgėjams puiki idėja įsigyti metalinių vazų rinkinį. Jis leis jums patenkinti savo aistrą gėlių dekorui ir visose šiose vazose dekoruoti sausas pasirinktas šviežias gėles. Galite rinktis rinkinius, sudarytus iš dviejų, trijų ar keturių vazų, kurias galima dekoruoti skirtingose kambario vietose.